“Doordat ik in dezelfde schoenen heb gestaan, kan ik goed ondersteunen”

Wij deden een bakkie met Martijn Vernooij over zijn overstap van kweker naar Technical Sales Consultant, en welke voordelen én uitdagingen dat met zich meebrengt.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Martijn Vernooij en ik ben werkzaam als Technical Sales Consultant bij Bosman Van Zaal in Aalsmeer. Samen met mijn collega’s houd ik mij bezig met het adviseren bij projecten om die uiteindelijk met de klant te realiseren. Inmiddels ben ik twee jaar werkzaam bij Bosman Van Zaal.

Hoe is je band met onze sector?

Mijn vader was een rozenkweker in Berkel en Rodenrijs. Via die weg ben ik in contact gekomen met de sector. Later ben ik in de voetsporen van mijn vader getreden. Toen de rozenprijzen enorm daalden, besloten we het over een andere te boeg gooien, namelijk de teelt van cymbidium.

Waarom nam je de overstap van kweker naar Technical Sales Consultant?

Na een lange carrière als kweker was ik toe aan iets anders en ben ik bij Bosman Van Zaal terechtgekomen. Mijn achtergrond als kweker heeft daar positief aan bijgedragen. Tijdens mijn werk heb ik namelijk veel contact met kwekers. Doordat ik in dezelfde schoenen heb gestaan, kan ik goed ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de klant zó tevreden is, dat hij kiest voor Bosman Van Zaal.

Wat maakt jouw functie zo bijzonder?

Enerzijds is mijn functie bijzonder omdat ik nauw contact heb met klanten, anderzijds omdat ik betrokken ben bij unieke projecten. Toen ik begon, rolde ik al snel in de medicinale cannabis projecten. Deze markt is net even anders, met veel verschillende soorten projecten en klanten die vaak geen enkele tuinbouwachtergrond hebben. Dit soort uitdagingen maakt mijn functie interessant.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik ben blij met wat ik nu doe, daar hoeft niets aan te veranderen. Wel hoop ik natuurlijk nog veel meer mooie projecten te mogen realiseren!

Wat zijn je plannen voor dit weekend?

Naast de kinderen naar hun sport brengen, staat er verder nog weinig op de planning voor dit weekend. Maar dat vind ik eigenlijk wel lekker.