“Het is erg leuk om vanuit de projectspecificatie oplossingen voor de klant te bedenken”

Wij deden een bakkie met Pierre van Kessel, Manager Software Engineering bij Bosman Van Zaal.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Pierre van Kessel en ik ben werkzaam op de afdeling Software Engineering. Samen met ons team ontwerpen, schrijven en testen we de software voor de automatisering van teeltsystemen in kassen en onderzoekscentra. Daarna stellen we de software op locatie in bedrijf. En dat doen we wereldwijd.

Wat maakt jouw functie zo bijzonder?

Het is erg leuk om vanuit de projectspecificatie oplossingen voor de klant te bedenken. Doordat de ontwikkelingen op het gebied van hard- en software nooit stil staan, kunnen we het elke keer weer een beetje mooier maken. Doordat je ook op locatie komt om inbedrijf te stellen, is het een afwisselende baan met persoonlijk contact met verschillende type klanten.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Net als denk ik de rest van Nederland, kon ik niet om de stikstofdiscussie heen. Omdat mijn schoonvader zelf een boerderij heeft, is het interessant om het verhaal van meerdere kanten te horen.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Het afgelopen jaar is een traject opgestart om een nieuw type machinebesturing te gebruiken in onze transportsystemen. De software die we hiervoor hebben geschreven hebben we gemaakt volgens een standaard werkwijze die we hebben vastgelegd. Nu is het moment aangebroken om een pilotproject op te starten en dit verder uit te rollen.

Wat betekent deze dag (World System Engineers Day) voor jou?

Om eerlijk te zijn had ik nog niet van deze dag gehoord. Ik kwam deze quote tegen:

“Engineering or technology is all about using the power of science to make life better for people, to reduce cost, to improve comfort, to improve productivity, et cetera.”
– N. R. Narayana Murthy

Als ik dit zo lees vind ik het wel mooi dat wij ook hierin ons steentje bijdragen.

Wat zijn je plannen voor dit weekend?

Dit weekend ga ik met de schoonfamilie een weekendje weg naar een huisje in Friesland. In totaal zijn we met zijn 14en en vieren we daar Sinterklaas. Dit doen we jaarlijks rond deze tijd en is altijd erg gezellig.