“Het is een platte organisatie en dat is te merken”

Corné Selser, Human Resource Management student, heeft de afgelopen vier maanden stage gelopen op onze HR-afdeling, waar hij onder andere heeft gewerkt aan zijn onderzoek. We spraken Corné over zijn stage bij Bosman Van Zaal.

Hoe heb je de stage ervaren?

Ik heb stage gelopen op de HR-afdeling van Bosman Van Zaal, en ben heel open ontvangen! Het contact is fijn en de samenwerking was goed. Het is een platte organisatie en dat is te merken. Iets wat ik persoonlijk wel fijn vind!

Welke werkzaamheden heb je uitgevoerd?

Naast de dagelijkse HR taken die op mijn bordje kwamen, ben ik bezig geweest met recruitment. Recruitment vind ik een leuk onderdeel van HR. Daarnaast heb ik onderzoek gedaan naar de verbetering van het onboardingsproces bij Bosman Van Zaal. Voor dit onderzoek heb ik literatuur onderzoek gedaan en heb ik collega’s gesproken die net in dienst waren getreden.

Wat heb je geleerd tijdens je stage?

Wat niet? Ik heb heel veel mogen leren. Ik heb veel dingen gedaan op het HR gebied die ik nog nooit eerder had gedaan. Daarnaast heb ik veel geleerd op het gebied van onboarding en op het gebied van wet- en regelgeving. Ik heb geleerd hoe je beleidstukken moet schrijven en heb ik geleerd hoe je mensen via LinkedIn die op zoek zijn naar een baan kan benaderen.

En nu?

Na mijn stage hoef ik alleen nog af te studeren. Waarin ik precies wil afstuderen, weet ik nog niet. Het HR vak is leuk, maar waar krijg ik nou echt energie van binnen HR? Daar moet ik nog achter komen. Daarom heb ik ervoor gekozen om een halfjaar pauze te nemen van mijn studie. In dit halfjaar ga ik ontdekken wat ik nou écht leuk vind op het gebied van HR. Waar wil ik in afstuderen en waar wil ik in doorgroeien? Dat zijn de vragen waar ik mij mee bezig zal gaan houden.